CHIAR PE BUNE AVEM UN STAT DE DREPT?!

Link Posted on Updated on

 
Scrisoare deschisă politicienilor și românilor
 
Avem o aparență de stat de drept. Statul de drept nu înseamnă doar activitatea Parchetelor, a serviciilor și a instanțelor. Statul de drept înseamnă mult mai mult. Într-un stat autentic de drept GUVERNUL nu emite acte normative care modifică parțial sau total legi emise de Parlament. Prin asemenea manevre, tolerate de către toate puterile de la Băsescu și Năstase încoace, avem de-a face cu o intercalare a executivului cu legislativul. CEEA CE E INADMISIBIL ÎN ORICE STAT DE DREPT! Mai mult , excesele executivului trebuie sancționate de Parlament, atunci cind acestea sparg granița competențelor Parlamentului. În Romania am avut în ultima vreme situații de așa numită CRIZĂ A OPOZIȚIEI, ceea ce a dus la frâții , unele penale , altele imorale. Stat de drept înseamnă și respectarea CU SFINȚENIE a Constituției. Dreptul la un trai decent este garantat de Constituție. Acest drept, obligă statul la crearea condițiilor pentru un trai decent. Astfel , ca o consecință , fiecare cetățean trebuie să beneficieze de coșul minim, care în România este undeva la 500 de euro lunar. Practic această prevede constituțională este încălcată grosolan de 27 de ani. DECI NU PUTEM VORBI DE STAT DE DREPT. Stat de drept înseamnă modificarea legislației în funcție de cerințele societății, de nevoile acesteia. Deci , în cazul ordonanțelor propuse de PSD nu exista o statistică a tipurilor de infracțiuni predominante, a numărului de deținuți pe unități penitenciare versus număr de locuri versus metri pătrați alocați pe deținut, a zonelor criminogene sau cu potențial criminogen atât geografic cât și în sfera juridică, o statistică a rezultatelor reeducării, o statistică a gradului de sănătate al deținuților, una a gradului de sanitație a instituțiilor penitenciare,situația infestărilor bacteriologice din aceste centre,și la final o simulare a consecințelor grațierii unor categorii de deținuți. CARE STAT DE DREPT deci?
STAT DE DREPT este și acela în care numirea șefilor Parchetelor principale nu include intervenția politicului, a Președintelui ci strict CRITERII DE COMPETENȚĂ. La fel și la judecători, CCR, CSM.
Stat de drept- atunci când DREPTUL FUNDAMENTAL la sănătate ca parte integrantă a dreptului la viață este în mod real garantat și nu doar scriptic. Spitalele din Romania sunt periculoase prin nivelul ridicat de infestare iar UNICA SOLUȚIE este de fapt construirea altora noi și abandonarea celor existente. CÂTE SPITALE NOI A CONSTRUIT STATUL AȘA ZIS DE DREPT în ultimii 27 de ani?
STAT DE DREPT înseamnă condamnarea celor care au ucis la REVOLUȚIE și Mineriade , LUSTRAȚIA CELOR CE AU SUSȚINUT PRIN ORICE MIJLOC A REGIMULUI CRIMINAL COMUNIST, lucru statuat în art 2 din Constituție ca o consecință. Stat de drept înseamnă PREDICTIBILITATE, legi simple și clare. Vi se pare că avem așa ceva?!. STAT DE DREPT înseamnă STAT LAIC! Toate cultele religioase să se autofinanțeze din donațiile credincioșilor nu din bani publici.
STAT DE DREPT înseamnă TRANSPARENȚĂ totală. Ați văzut vre-un comunicat oficial referitor la salariile și câștigurile persoanelor plătite din bani publici, unul clar și real? Știți care e câștigul unui angajat SRI SAU SIE? Știți sumele plătite de servicii , parchete, poliție pentru colaboratori? Știți exact cât ia în mână un ministru? Știe cineva cit au costat drumurile din România, cine are contracte cu statul și cine nu? STAT DE DREPT ÎNSEAMNĂ TRANSPARENȚĂ REALĂ NU APARENTĂ!
Stat de drept înseamnă egalitatea în fața legii civile a statului cu persoana fizică și juridică. Păi dacă autostrăzile A2 ȘI A4 au fost închise, de ce să plătim rovignete ca și cum toate drumurile au fost disponibile? Dacă statul are creanțe la mine de ce să mi le recuperez cum vrea statul , în rate sau în fracțiuni, atâta timp cât eu dacă am creanțe la stat sunt executat cu toată suma după cum vrea statul?
STAT DE DREPT este când parlamentarul este plătit în aceleași condiții ca orice angajat, doar cuantumul salariului diferă. Nu facilități că stă în capitală deși el e din Cluj. Ai leafă, din aia îți cauți gazdă, mănânci, dormi, mergi la femei, îți iei benzină pentru mașina TA, iar cea de serviciu o folosești doar în interes de serviciu, cu foaie de parcurs cu tot ce trebuie.
Am scris doar câteva idei care să vă ajute să-mi răspundeți la întrebarea: ESTE PE BUNE ROMÂNIA UN STAT DE DREPT?
Alex Oprea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.