Mafie pesedistă cu miros de heroină și fără prezervativ

Posted on Updated on

Potrivit Legii nr. 556 din 2004, a Institutul Revoluției, finanțat de la Bugetul Statului, are ca alexandru-alexe-ufndezojr0atribuții studierea evenimentelor din Decembrie 89 (Art.2. – Institutul are ca obiect de activitate analiza stiintifica a premiselor, desfasurarii si efectelor – in plan politic, economic, social – ale Revolutiei Romane din Decembrie 1989, in scopul realizarii unei imagini documentare, obiective si cuprinzatoare asupra acestui eveniment cardinal din istoria contemporana a tarii noastre. , și este oarecum un garant al faptului că momentul 1989 nu trebuie uitat, ca moment al revenirii democrației contemporane în România). Acest INSTITUT, este condus potrivit articolului 4 din lege de un Colegiu Național. Ceea ce este însă demn de remarcat e discrepanța dintre ceea ce spune Legea amintită și realitate:

Art.4.- In cadrul Institutului se constituie:-http://irrd.ro/institut/legi/-
a) Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, denumit in continuare Colegiu national, ca organ deliberativ de conducere a Institutului, cu mandat permanent, format dintr-un numar de
25 de personalitati reprezentative si recunoscute ale Revolutiei romane din decembrie 1989.

646x404
Ion Iliescu-odată Președinte, pe veci președinte

Membrii Colegiului national sunt desemnati de catre Presedintele Romaniei, cu consultarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989 si a Comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie 1989 ;

Haideți să vedem dacă Legea este sau nu respectată. Pe primul loc ca membru al acestui Colegiu se află un anume BALINT PETRICĂ, din Lugoj, membru PSD, cum dealtfel sunt aproape toți membrii acestui Colegiu, semn că Statul Român plătește o instituție a PSD din bani publici. Potrivit aceleiași Legi, membrii acestui Colegiu nu primesc salarii, dar ei decid salariile celor plătiți din bani publici, anume directorii, personalul din subordine, realizatorii de proiecte, etc. Colegiul Național este desemnat de președintele României, la fel ca și directorii acestui Institut, la momentul numirii , președinte fiind Ion Iliescu. Articolul 4 din această lege spune că Președintele României numește acest Colegiu cu consultarea Secretariatului de Stat în materie și al Comisiei Parlamentare de specialitate, consultare însă de care poate sau nu să țină cont. Adică e un fel de jucărie a Președintelui, plătită din bani publici, mai exact din fondul de rezervă al Guvernului, și nu cum ar fi fost firesc din banii alocați Administrației Prezidențiale, dacă tot ce se petrece acolo e practic la mâna Președintelui României.

balint-si-ilici
Balint(stinga) cu primul protector al mafiei țigănești

Pe de altă parte, nici un alt Președinte în afara lui Ion Iliescu nu s-a ocupat de acest institut! Chiar dacă Iliescu nu mai este Președinte al Romaniei, el face de fapt legea acolo.

Numirea în conducerea de top a instituției a lui Balint Petrică nu apare în nici un act normativ eliberat de Președinția României, deci practic Balint ocupă în mod ilegal această poziție! Cine este însă personajul și cât este de reprezentativ, așa cum spune legea, în cele ce urmează.

Pentru REVOLUȚIE nereprezentativ, pentru lumea interlopo-pesedistă , da!

geoana-si-bd
Balint -onoarea PSD Lugoj!

Balint Petrică nu are de fapt nici o legătură cu Revoluția Română, el este deținător de certificat de reținut al Revoluției din Lugoj, certificat în baza căruia a obținut terenuri, spații comerciale, și primeste peste 2200 de lei lunar ca îndemnizație. Personajul face parte din lumea interlopă bănățeană, fiind la un moment dat bănuit de trafic cu carne vie, proxenetism, trafic de droguri,http://jurnalul.ro/special-jurnalul/orasul-stapanit-de-lumea-interlopa-72788.html )( așa cum reise din dosarele operative ale IPJ Timiș. Iată cu ce se ocupa unul din colegii de partid ai lui Balint de la Lugoj: Traficantul PSD Una dintre cele mai celebre lovituri, incasate de mafia drogurilor din Lugoj, a venit o data cu operatiunea “Floare de colt”: 14 kg heroina. Atentia ofiterilor de politie timisoreni a fost atrasa, in special, de capul retelei: Lucian Lobonea, vicepresedinte al organizatiei de tineret a PSD Lugoj. Superiorii sai, care l-au tinut sub aripa atata amar de vreme, s-au dezis rapid de el. In cateva zile, Lobonea a devenit “un ciumat”. Nimeni nu-l mai cunostea, nimeni nu avusese de a face cu el si toti se minunau cat de sus a putut ajunge vicele Lobonea. Imediat dupa flagrant, pesedistul a fost expulzat din sanul partidului. Totusi, ceva mai tarziu, o stenograma a SRI Timis, redactata in baza unei interceptari telefonice, avea sa reconstituie o farama de adevar: pe langa vanzarea de “bilute”, Lobonea se mai ocupa si cu speculatiile de terenuri, facand trafic de influenta pe langa mai marii partidului.

Este imposibil de crezut că acest Balint era străin de asemenea afaceri, deoarece , potrivit presei:Și la Lugoj a fost semnalată prezența unor certificate suspecte. Acolo Secretariatul pentru problemele revoluționarilor a sistat pentru 35 de persoane din Lugoj indemnizația de revoluționar.

Cele mai multe suspiciuni planează asupra unuia din liderii post-revolutionari ai Lugojului, Petrică Balint. Personaj violent, cunoscut cu antecedente, acesta este șeful Asociației ’16-21 Decembrie 1989 Lugoj’.(sursa http://www.presalibera.net/cum-a-decorat-iohannis-impostori-carora-statul-le-da-1000-de-euro-pe-luna-interlopi-cu-titlul-de-luptator-cu-rol-determinant-in-decembrie-1989_1852898.html).

Redăm mai jos din ziarul ATAC , 1 mai 2011, un material al jurnalistului de investigații Mihai Antoci:

1
Frația penalilor! Unul a făcut pârnaie, altul e protejat

…citam din declaratia presedintelui macelar al Asociatiei 16-21 Decembrie 1989 Lugoj, aripa Iliescu, Petrica Balint, depusa la SSPR si la Comisia Parlamentara (ortografia ii apartine), pe baza careia si-a luat toate drepturile de revolutionar si pe care Ion Iliescu l-a numit membru in Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane:

“…Am fost macelar la magazinul 50. In ziua de 20.12.1989 am participat la Revolutie. Venind de la lucru, la ora sase, spre casa, m-am oprit la Dacia cu mai multi tineri, mergand spre casa mai tarziu am luat parte la Revolutie care am fost un mic grup care am mers spre Militie… ne-am spart de frica Politiei, nu s-au mai adunat cu noi, si spre seara, dupa ora 9 am fost pe strada… am stat in fata pana noaptea tarziu la Primarie, pana-n jurul orei 1 cand am mers spre casa… in jurul orei 2 venind spre casa, un ofiter din cadrul armatei cu dl. Bila politai si cu o masina de militari care statea afara. S-a aruncat inauntru dl. de la Armata si a zis ca are reclamatii ca se aude scandal de la noi din casa, am zis, da poftiti, uitati-va, dupa care a iesit afara si a plecat. Dupa care a venit dl. Bila si a zis: imbraca-te si vii cu mine, eram impreuna cu un prieten al meu. Ne-a dus la Politie si ne-a tinut acolo pana la ora 5…cand eu am intrat m-a lovit cu patul de pusca in cap dl. Muri (Murariu Ionel), cu toate ca n-am facut nimic, adica nu stiu ce am facut, dl. Tofan ne-a bagat dupa gratii, eu ii spuneam sa-mi dea drumul pentru ca vroiam sa deschid la Magazin unde aveam marfa, nu mi-au dat drumul, la 5 dimineata am fost bagat intr-o duba de Politie… ne-a bagat in Batalionul de Securitate din spatele Tribunalului…”

Organele de ordine care l-au retinut pe macelarul Petrica Balint au cu totul si cu totul alta versiune:

Intr-o declaratie autentificata la notarul public Gheorghe Sfercoci din Lugoj, Bila Leontin, declara sub sanctiunile art. 292 Cod Penal privind falsul in declaratii, ca la 20.12.1989 era incadrat ca subofiter la Militia Lugoj. Datorita evenimentelor revolutionare, la ordinea superiorilor a participat impreuna cu persoane din cadrul armatei formand echipaje mixte pentru apararea ordinei publice. Dupa ora 23 au fost vandalizate anumite zone din Lugoj si a primit misiunea de a interveni impotriva celor ce savarseau asemenea fapte. Echipajului mixt din care facea parte i s-a cerut sa se deplaseze si sa intervina la un imobil de pe str. Ceahlau de unde locatarii au sesizat organele de militie ca intr-un apartament este un scandal foarte mare, este galagie si se deranjeaza ordinea publica. Au ajuns la acea adresa fiind asteptati de vecinii lui Balint care sesizasera organele de militie. Au constatat ca galagia si scandalul au fost facute de Balint Petrica Dorin impreuna cu un prieten al sau aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Pentru a-i linisti, le-au cerut sa-i urmeze la sediul militiei pentru cercetari. Cand au ajuns la sediul militiei au constatat ca mai erau si alte personae retinute pentru anumite fapte si l-au introdus pe Balint in arestul militiei alaturi de ceilalti retinuti.

Subofiterul Bila Leontin face mentiunea ca Balint nu a fost retinut pentru ca ar fi participat intr-un fel la evenimentele revolutionare din decembrie 1989 la Lugoj, ci pentru ca acesta a fost reclamat de vecini pentru ca a facut scandal si galagie. El a fost retinut si dus la sediul Militiei pentru a i se lua declaratia pentru savarsirea contraventiei de scandal si tulburarea linistei publice, nicidecum pentru implicarea sa in vreun fel in evenimentele revolutionare din 20.12.1989 din Lugoj.

Intr-o alta declaratie autentificata la notarul public Maria Radu din Lugoj, Berbece Vasile Puiu Stelian declara, cunoscand prevederile art. 292 Cod Penal privind falsul in declaratii, ca la 20.12.1989 era incadrat ca subofiter la Militia Lugoj, in echipa de interventie, sub comanda colonelului Pap Arcadie. Era conducatorul auto al echipajului de interventie impreuna cu Tofan Savel, Micleiescu si Bila Leontin. In seara de 20.12.1989 au fost solicitati in mai multe locatii ale orasului pentru spargeri de magazine electrice si alimentare de unde erau sustrase bunuri. S-a primit o solicitare prin Dispeceratul Militiei Lugoj si au fost chemati pentru un scandal in bloc. Dupa legitimarea persoanelor care au facut scandal, a fost invitat la sediul Militiei Lugoj, Balint Petrica Dorin, pentru a declara faptele petrecute. Impreuna cu el au fost aduse si alte persoane ce au fost gasite cu bunuri asupra lor, furate din magazine.

Subofiterul Berbece Vasile face mentiunea ca Balint a fost retinut pentru faptele sus mentionate si nicidecum pentru un act anticomunist (revolutionar) savarsit. Au ramas in arestul Politiei, iar spre dimineata au fost transferati intr-o autospeciala pe ruta Lugoj-Ilia si eliberati pe rand. Berbece precizeaza ca da declaratia pentru a dovedi ca Balint nu a fost retinut in seara de 20.12.1989 pentru ca a participat la evenimentele revolutionare care au avut loc in Lugoj, ci pentru ca a facut scandal si a deranjat ordinea publica.

Famiglia revolutionarului Balint si comisioanele de 10%

Colac peste pupaza, ( https://www.youtube.com/watch?v=fdvrbL7owwk ) Balint a depus la dosarul sau o Decizie falsa, cu nr.5/22.12.1989 a CFSN Lugoj prin care, chipurile, CFSN Lugoj intrunit in sedinta la 22.12.1989, ora 11,00, a hotarat ca, in fiecare intersectie importanta din oras, in dreptul obiectivelor strategice, se vor forma filtre de paza formate din revolutionari si soldati. Fiecare filtru va avea un responsabil.

La filtrul nr. 3 de la ceasul electric, responsabil era Balint Petru din Lugoj, str. Ceahlaului 20, bl. 40, sc. A, ap. 1, identificat ca lider in grupul din 21.12.1989, din fata Militiei, care a obtinut eliberarea arestatilor din 20.12.1989, alaturi de fiica sa Ciresan Marieta Lenuta.

La filtrul nr. 6 de la ziarul Drapelul, responsabil era (manastire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i?) nimeni altul decat fata lui Balint, Ciresan Marieta Lenuta din Lugoj, str. Primaverii 39, identificata ca lider in grupul din fata Militiei in 21.12.1989, cand s-a obtinut eliberarea arestatilor din 20.12.1989.

Lasand la o parte faptul ca lider inseamna o persoana (una), iar din frazele de mai sus copiate parca la indigo reiese ca grupul din fata Militiei a avut doi lideri (Balint si fata sa Ciresan), Decizia nr. 5 a CFSN Lugoj din 22.12.1989, ora 11,00 este falsa deoarece CFSN a luat fiinta la Bucuresti dupa plecarea elicopterului cu Ceausescu, la 22.12.1989 dupa ora 12,07.

Cocotat in fruntea asociatiei de revolutionari Lugoj, Balint este cercetat penal si pentru modul de preschimbare a certificatelor de revolutionar din asociatia sa. El si-a insusit sume intre 200-60.000 lei de la membrii asociatiei pentru a le preschimba mai rapid certificatele si a le obtine retroactiv banii de indemnizatie. Isi insusea lunar 10% din indemnizatia lunara a membrilor asociatiei.

Ofiterii Biroului de Investigare a Frudelor Lugoj si-au declinat competenta si au inaintat dosarul lui Balint la Directia Nationala Anticoruptie.

Avand in vedere faptul ca in cauza sunt reclamate infractiuni de coruptie, abuz in serviciu, cumparare si trafic de influenta, fapte prevazute de art. 13, ind. 2 si art. 6, ind. 1 din Legea 78/2000 si art. 257 din Codul Penal, a caror cercetare si solutionare intra in competenta Directiei Nationale Anticoruptie, dosarul a fost inaintat la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj cu propunere de declinare a competentei in favoarea DNA – Serviciul teritorial Timis”, a spus Marinela Hotico, purtatoarea de cuvant a IPJ Timis.

La scurt timp, ancheta lui Antoci este confirmată de Adevărul!: Ziarul “Adevărul” – ediţia de Timiş din 25 martie 2011 (linc) anunţă că revoluţionarul lugojean Petrică Balint este cercetat penal pentru că şi-ar fi însuşit, în calitatea sa de preşedinte al asociaţiei de revoluţionari “16-21 decembrie 1989″ din Lugoj, sume cuprinse între 200 şi 60000 lei de la membrii asociaţiei pentru a le preschimba certificatele de revoluţionar şi a obţine retroactiv banii din indemnizaţiile de revoluţionar.

Legăturile lui Balint cu lumea interlopă sau strategii de intimidare la adresa “Crimei Organizate” Timisoara

Focuri de arma, trase in noaptea de miercuri spre joi, intr-un bar de strip-tease din Lugoj. Autorii, necunoscuti, dispar in noapte. Scenariu mai degraba pentru film despre mafia siciliana. In prima faza, proprietarul barului Monalisa, un personaj despre care ati mai citit in TIMPOLIS, Balint Dorin Petrica, cunoscut in Lugoj sub porecla de “Bedeu”, declara ca in spatele atacului s-ar afla un politist de la Crima Organizata, care ar incerca astfel sa-l intimideze pentru ca i-ar fi facut plangere la Parchet. Dupa cateva ore, Balint si-a retras declaratiile…

Un patron de night-club intra in ofensiva . Desi la cateva ore dupa incidentul din noaptea de miercuri spre joi “Bedeu” si-a retras acuzatiile vizavi de un un eventual atac venit dinspre un politist de la Crima Organizata, contactat vineri de TIMPOLIS, Balint a declarat ca ar putea fi vorba “de un politist, de o intimidare, o razbunare” si ca omul legii ar fi incercat sa faca o inscenare, cu bani marcati. Bedeu spune ca a depus plangere impotriva politistului si ca saptamana trecuta i s-a inregistrat dosarul la P.N.A. Din surse neoficiale am aflat insa ca la P.N.A. nu exista nici un dosar pe numele politistului la care Balint face referire. Cum s-a ajuns insa ca ofiterul sa fie acuzat de implicare in incidentul cu focurile de arma trase in barul Monalisa? Se pare ca Balint ar fi aflat despre preocuparile Crimei Organizate vizavi de persoana lui, preocupari pe care le considera abuzive. “Cei vinovati au motive sa se teama, cei nevinovati pot sta linistiti. Am fi mult mai afectati daca ne-ar acuza alt gen de persoane. Actiunea lui nu este singulara, face parte dintr-o strategie de riposta vizavi de activitatea noastra. Incearca sa ne compromita, sa ne intimideze. Respect prezumtia de nevinovatie si nu vreau sa fac referiri concrete la nici o persoana atata timp cat nu e condamnata de nici o institutie”, ne spunea comisarul-sef Mircea Chirila, seful Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timisoara. Seful Politiei Lugoj, comisarul-sef Dorel Nacu, afirma ca, in ceea ce priveste incidentul de la Monalisa, exista deja un cerc de suspecti. “Au fost audiate doua persoane si martorii. Luni se va prezenta dosarul la procuror”. S-a stabilit ca focurile de arma, care nu au ranit pe nimeni, din fericire, au fost trase cu o pusca de vanatoare de calibru 16 mm. Vecinii din zona spun ca au auzit impuscaturile, dar ca se tem sa se implice deoarece stiu ca in local se petrec lucruri neortodoxe si ca “Bedeu” este un individ violent Cine este “Bedeu”? In 5 iunie 2001, Petru Petrutescu, referent la Biroul de Asistenta Contribuabili din cadrul Finantelor lugojene, a efectuat un control la S.C. Gunfarbed S.R.L. Lugoj. Un individ in combinezon negru l-a luat la bataie. Petrutescu a primit 21 de zile de ingrijiri medicale. Pe atacator l-a identificat ca fiind Balint Dorin, pe vremea aceea patron la Gunfarbed, firma de protectie si paza, si l-a acuzat de ultraj. Acesta a negat insa acuzatiile. Printr

alegeri-psd-lugoj-boldea-grindeanu-badina-teatru-foto-cetateanul-mai-2015-4
ȘANTAJATORUL ȘI UNUL DINTRE ȘANTAJAȚI?!

-o sentinta pronuntata in martie 2002 de Judecatoria Lugoj, Balint – care mai are antecedente penale, numele lui fiind asociat si intr-un dosar in care se vorbeste despre trafic de droguri – a fost condamnat la doi ani inchisoare. Pentru ca acuzatul a considerat sentinta neconforma, dosarul a ajuns la Tribunalul Timis, care i-a respins apelul. Balint a facut recurs, cerand achitarea. Curtea de Apel, tinand cont de faptul ca “inculpatul este tanar, casatorit si are in intretinere un copil minor si are o caracterizare favorabila depusa la dosar”, a considerat ca scopul pedepsei poate fi atins si fara exercitarea efectiva a acesteia… Asta desi suspendarea se face, in mod normal, doar daca inculpatul nu ar fi avut antecedente. Iar in decizia penala din mai 2002 a Tribunalului Timis figureaza ca Balint are antecedente… Tot in 2001, un gardian public din Lugoj a avut si el un conflict cu Balint. “M-am dus la el pentru debransare. A urlat la intreaga echipa, iar pe mine m-a luat de haine”. Omul a depus plangere, apoi a retras-o. Probabil, de teama. In ianuarie anul acesta, unui tigan din clanul Caldaras, din Lugoj, i-a fost incendiata poarta. Imediat dupa aceea, cineva i-a dat foc masinii asociatului lui Balint, Gomoescu Stefan. Se pare ca a fost vorba de o reglare de conturi, bazata pe un mai vechi conflict dintre tigani si “Bedeu”, conflict iscat de la o datorie a lui Caldaras la jocurile de noroc. Politia s-a sesizat din oficiu in cazul masinii, existand pe rol, la Parchet, un dosar penal pentru distrugere, pe numele tiganului. Nici Gomoescu, cunoscut in Lugoj ca “Fane”, nu este tocmai usa de biserica. In toamna lui 2000 Ciprian Podosu, pe atunci in varsta de 23 de ani, din Lugoj, a fost internat in spital, dupa ce a fost batut crunt intr-un bar din Lugoj. S-a spus la vremea respectiva ca tanarul ar fi fost mare amator de droguri. Politistii au dat de urma agresorului : Gomoescu Stefan, asociat pe atunci la Gunfarbed, firma lui Balint. Acesta a fost, in prima faza, arestat pe cinci zile pentru vatamare corporala grava, primind mai apoi o condamnare cu suspendare la inchisoare. Balint si Gomoescu au condus o perioada firma de protectie si paza. Dar, pentru ca avizul pentru o firma cu acest profil se da numai daca persoana care il cere nu a suferit nici o condamnare, ea a fost trecuta pe numele sotiei lui Bedeu. Interesant este ca directorul care se ocupa de angajarea si selectionarea personalului de la Gunfarbed este fostul sef al Biroului de Ordine Publica din Politia Lugoj, colonel (r) Valeriu Boarna… Numele lui Balint a mai fost asociat si cu acela al unui investitor italian, Raffaele Oliarca. Un angajat al acestuia, din Lugoj, a depus o plangere la Politie in 2001 pe motiv ca “Balint a intrat abuziv in firma patronului si a spart usile magaziilor”. In fapt, Balint cumparase terenul pe care se afla firma de la un asociat al italianului, dupa care a blocat accesul in atelierele firmei, dupa cum spune Oliarca intr-una din plangeri. Intr-un memoriu adresat Ambasadei Italiei din Romania, Oliarca se plange ca in Romania, investitorii sunt escrocati “cu colaborarea delincventilor locali”. ( sursa http://revolutiacurata.blogspot.ro/2014/07/iata-de-ce-adrian-sanda-nu-doreste.html).

Lista actelor dubioase ale interlopului lugojean ar putea continua la nesârșit. PROBLEMA ESTE UNA DE ESENȚĂ: Acest personaj este considerat drept un revoluționar reprezentativ de către PSD și menținut în fruntea Institutului Revoluției!

petrica-balint
Așa i-ar sta cel mai bine interlopului PSD!

Este evident faptul că acesta își protejează mizeriile prin posibile șantaje la adresa unor decidenți politici sau chiar administrativi.

Fetițele din localurile lui dubioase posibil să fi deservit oameni din partid, foști decidenți în materie de revoluționari din SSPR sau Comisia Parlamentară, iar interlopul să dețină filmări cu aceștia. Ar fi un motiv serios pentru care acestui individ nu i se întâmplă nimic, deși presa, poliția și chiar Parchetul urlă parcă a pagubă și în zadar. Cine oare îl ține în brațe pe Balint? Care sunt firele nevăzute ale afacerilor cu certificate gestionate de acesta? Cu ce îi are la mână acest personaj pe mai marii din această țară? Or fi și procurori sau polițiști la mâna interlopului?

Sunt întrebări la care vom căuta răspunsurile potrivite. Poate că fetele servite pe post de desert vor vorbi, sau…cine știe poate chiar personaje din jurul lui Balint vor avea o pornire de moralitate să spună ceea ce s-a țesut în jurul acestei aproape macabre povești cu PSD, bani negri, jocuri erotice și pudrate cu heroină….VĂ ȚINEM LA CURENT!

One thought on “Mafie pesedistă cu miros de heroină și fără prezervativ

    Daria said:
    January 4, 2017 at 5:34 pm

    Buna, e pentru prima data cand va vizitez blogul si vreau sa va spun ca imi place ceea ce faceti! mult succes si continuati tot asa… v-am adaugat la favorite 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s