România gălăgioasă

Posted on Updated on

Eram , la un moment dat revoltat pe atitudinea presei fața de revoluționari. Tratamentul paușal al jurnaliștilor poate însă fi justificat de mizeriile existente în materie de certificate, de gradul scăzut de cultură și de majoritatea gălăgioasă, toate aceste lucruri fiind majoritare și cu o expunere mult mai mare decât cea a spiritului real al revoluționarului autentic. Poate că nu este vina jurnaliștilor în totalitate.

Sincer, Mișcarea de revoluționari așa se vede din exterior….și chiar și din interior. Ca jurnalist așa o percep și eu, dacă fac abstracție de lucrurile mult prea puțin știute și care sunt apanajul celor din interior. Nu putem avea pretenția ca percepția publică a acestei categorii să fie alta, și singurii vinovați de ea suntem noi. Cei puțini și cu adevărat luptători tac, sătui, scârbiți de gălăgii cu scop de creditare a unor fapte doar povestite și nefăcute, au ales încet încet tăcerea. O tăcere nu neapărat complice, dar una de lehamite… Am fost un prost fiindcă nu am tăcut! Mi-am irosit energii pentru a spune un lucru evident dar irezolvabil: au fost amestecați bunii cu răii, călăii cu victimele, hoții cu oamenii cinstiți, ieșind un ghiveci din care nimeni nu mai înțelege nimic. Un ghiveci care astăzi îi transformă pe cei adevărați în victimele celor falși. O ecuație din care nu se poate scăpa decât cu picioarele înainte. O strâmbare iresponsabilă de istorie.

Să mai apelez la conștiințe?! Ar râde și curcile de mine, fiindcă în țara asta gradul de conștiință a devenit un fel de rara avis. Există falși revoluționari care repetând la infinit și cu orice prilej faptele altora ca fiind ale lor, au ajuns chiar să creadă în ele. Pe ăștia dacă îi pui la poligraf vor trece cu brio! Cei care înțeleg fenomenul pot confirma ceea ce spun. Ceilalți , chiar dacă se vor regăsi aici, nu vor confirma nimic. Vor rămâne în ipocrizia lor, un fel de mutilați psihic până la moarte. DIN PĂCATE EI CONSTITUIE MAJORITATEA MIȘCĂRII CERTIFICATE cu acte de Revoluționar.

Aș fi intrat și eu în corul de înconjurători ai revoluționarilor, dacă nu aș fi știut că sunt printre cei certificați și OAMENI ADEVĂRAȚI, oameni care chiar au luptat pentru libertățile de care ne bucurăm astăzi. De aceea nu am trecut la injurii paușale, așa cum jurnaliștii o fac. Sigur că foarte mulți dintre acești jurnaliști nu studiază și nu vor să studieze aprofundat fenomenul. Fiindcă întotdeauna există un cor sau un minicor de ipocriți care prin gălăgia lor deturnează orice demers bun sau corect. Oare chiar ar trebui să judecăm revoluționarul după posesia sau non posesia unui certificat? Oare chiar mai merită irosirea de energii întru aflarea unui adevăr strâmbat imediat după 1989? Strâmbat și apoi modificată strâmbarea…. ÎNCEP SA CRED CA NU! Nu merită. ÎN ȚARA ASTA A SPUNE LUCRURILOR PE NUME este o prostie. De regulă iubiți sunt doar cei care mint , dar mint frumos!

Nu credeți?! Pai priviți ce au votat românii în ultimii 27 de ani sau chiar și înainte. Mișcarea revoluționară se distinge doar prin multă gălăgie, culmea cei mai vocali sunt cei ce erau vocali prin ședințe PCR și UTC și înainte de 89, cu scopul de a deturna atenția de la adevăruri incomode. Oare câte proiecte , câte dovezi de solidaritate cu pensionarii, medicii, profesorii au dat asociațiile de revoluționari? Vă spun eu: aproape nici una! Ce făceau luptătorii pentru libertate când hoții defrișau pădurilor, otrăveau Roșia Montană sau sfârtecau adâncurile pământului după gaze de șist? Când au reacționat revoluționarii in corpore împotriva ciumei Băsiste? Doar când Ponta le-a promis bani, doar atunci! Pe undeva chiar și-au meritat țeapa pontacă.

RESPECT PENTRU REVOLUȚIONARI sau respect pentru certificate? Shakespeariană dilemă…..România aia adevărată și pură a durat doar două trei zile. În 22 decembrie spre 23 a început ROMANIA DE AZI… aia pe care mi-e aproape imposibil să o diger… să o înțeleg… O Românie mult prea gălăgioasă. De fapt, cred că e cazul să închei aici orice discuție și orice risipă de energie. M-am lămurit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.