Recunoștință… pentru cine?

Posted on Updated on

IRD sustine petitia impotriva recompensarii pcr-istilor! În seara aceasta, de la ora 21:00 vom dezbate subiectul în direct.

În România de după 1989 nu a avut loc o necesară lustrație, așa cum Proclamaţia de la Timişoara o cerea atunci când se murea pentru LIBERTATE ! Astăzi suportăm consecințele acestei nemernicii, gestionată de cei pe care atunci ar fi trebuit să-i aruncăm în ghena istoriei. Legea Recunoștinței pentru cei ce au luptat împotriva regimului comunist, nr 341 din 2004 nu conține nici un articol care să-i elimine pe foștii peceriști. În România, la data de 22 decembrie 1989 existau aproape 4 milioane de membrii de partid. Nu i-a obligat nimeni să se înscrie în PCR, singura lor justificare, fiind după 89 că doar așa puteau avea o butelie sau un televizor color, o funcție în fabrica unde lucrau etc. NU ESTE ADEVĂRAT! Mai mult această justificare este toxică pentru sănătatea morală a acestui popor. Practic înseamnă că ei s-au vândut! Nu se pooate ca în Legea Recunoștinței pentru cei ce au abolit comunismuul să existe și foști membri PCR, activiști, etc!

De aceea propun un articol care să facă parte din Legea 341.

ART….. De prevederile prezentei Legi nu beneficiază cei care la data de 22 decembrie 1989 erau membrii ai PCR, activiști la orice nivel ai PCR, militari sau lucrători asimilați acestora, colaboratori ai securității.

Aici puteti semna petiția: Legea recunostintei nu este pentru comunisti

10744

2 thoughts on “Recunoștință… pentru cine?

  Horia said:
  September 15, 2016 at 2:28 pm

  Este o dezbatere pe care as urmari-o cu maxim interes. Sper ca dezbaterea sa implice si persoane care au trait inainte de 1989 (nu stiu daca fac parte din publicul target). Mi se pare dificil pentru cei care au experienta tranzitiei sa judece si sa condamne ce s-a intamplat in perioada comunista. Experienta comunista a avut particularitatile ei si nu cred ca e usor de inteles in prezent ce inseamna: ratie, Canal, securitate, militie, etc.
  In tranzitie taranul s-a vandut (si-a vandut votul) pentru o galeata, pentru o portie de fasole, angajatul se vinde muncind pentru o multinationala sau ingrijind un batran, pacientul s-a vandut medicului pentru a beneficia de analize gratuite, etc … lucruri imposibil de gandit pentru cineva care a trait doar in perioada comunista

  Liked by 1 person

   irdmedia responded:
   September 15, 2016 at 4:15 pm

   Salut, Horia! Moderatorul emisiunii, dl. Alex Oprea, este unul dintre revolutionarii sibieni. Emisiunea a fost promovata pe grupurile dedicate Revolutiei Romane. Absolut oricine a dorit a putut sa intre in direct, fara supra-taxe si alte mizerii. Pentru a auzi cum a decurs emisiunea, o vom urca pe mixcloud, apoi vom distribui linkul. Iti multumim de interes!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s